24.03.2024 16

DOĞANÇAY İLKOKULU

OKULUN TARİHÇESİ

Doğançay İlkokuluilk olarak 1951 yılında faaliyete geçmiş olup halen Doğançay Köyünde eğitim-öğretim faaliyetlerine devam etmektedir.

Okulumuz bünyesinde köy nüfusu çoğunlukta olduğu zamanda ortaokul faaliyet göstermekteydi. Ancak yaşanan göçlerden dolayı köy nüfusu azalarak öğrenci sayısı düşmüştür. Bundan dolayı okulumuz 1 anasınıfı ve 3 sınıf bir arada birleştirilmiş sınıf olup normal olarak eğitim-öğretim faaliyeti vermektedir. Ortaokul ve lise öğrencileri taşımalı olarak merkez okullara gitmektedir. Okulumuz bünyesinde 2 derslik mevcut olup biri anasınıfı diğeri de birleştirilmiş sınıf olarak kullanılmaktadır. Ayrıca 1 müdür odası, 2 tuvalet (1 erkek 1 kız) ve odunluk bulunmaktadır. Okulumuzun 1 adet bilgisayarı, 1 adet yazıcısı, 2 adet projeksiyon cihazı mevcut olup interneti GSM sistemi ile sağlanmaktadır.